intro2
corturi

Magazine

Puteti sa cumparati din magazin sau de pe net. Domeniile .ro abunda in site-uri de specialitate. Exista de vanzare atat corturi ieftine, cat si unele de calitate buna, dar mai scumpe. In "lumea www" sunt o multime de oferte tentate, cu preturi mai mici decat in magazinele clasice.

1. Magazine

a. Magazinul clasic

Exista multe magazine de outdoor in majoritatea oraselor, acestea comercializand si corturi. In plus, mai exista o multime de accesorii si de alte produse. Preturile variaza functie de oras si de zona. Avantajul in acest caz este este oportunitatea cumparatorului de a vedea produsul inainte de cumparare. In restul paginii ne vom referi doar la cumparaturile virtuale.

b. Magazinul online

Aceasta forma de comert a inceput sa prinda si la noi. La noi majoritatea comerciantilor de corturi, se rezuma la un site de prezentare, urmand ca validarea comenzii sa se faca telefonic, iar plata la livrare. E drept, exista si exceptii. Insa, in lumea virtuala sunt multe alte variante de plata "electronica".

2. Transportul

Transportul poate fi efectuat prin curier sau prin posta. In cazul in care comerciantul se gaseste in acelasi oras ca si cumparatorul, acesta din urma se poate deplasa la sediul firmei pentru ridicarea produsului. Prin curier coletul ajunge a doua zi, iar in cazul expedierii prin posta, in 4-5 zile lucratoare. In general, taxele aferente transportului prin posta sunt suportate de catre vanzator.

3. Plata

a. Plata ramburs

Sistemul de plata la livrare, cel mai intalnit la comerciantii romani, presupune ca un client sa isi adauge in cosul de cumparaturi diferite produse. Urmand sa isi completeze datele personale: nume, prenume, adresa, numar de telefon si e-mail. Vanzatorul il contacteaza pentru a-i confirma comanda. In final, la primirea pachetului, clientul plateste contravaloarea acestuia.

b. Plata electronica

In lumea virtuala exista multe metode electronice de plata sigure atat pentru cumparator cat si pentru vanzator. Cumparatorul nu isi ia teapa, adica plateste si primeste produsul. Mai mult decat atat, nimeni neautorizat nu are acces la detaliile cardului sau pentru a le putea fura. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le inteleaga multi romani. A cumpara cu cardul pe net reprezinta o modalitate de plata sigura.

In ceea ce il priveste pe vanzator, acesta este sigur ca isi primeste banii. Deci, niciuna din parti nu este inselata. Clientul are chiar un usor in avantaj, intrucat nu trebuie sa scoata bani de la bancomat, deci sa plateasca un comision. Tranzactiile electronice nu au comision, indiferent ca tranzactia se face pe un site din Romania sau din strainatate.

Firmele care se ocupa de plati se numesc generic: furnizori de servicii de plata in Internet (“Internet payment service providers").

Plata direct cu cardul

Atunci cand plateste cu cardul, clientul completeaza detaliile cardului pe site-ul magazinului virtual sau este redirectionat catre un site specializat in plati electronice. Dar si in primul caz, comerciantul foloseste serviciile unui tert, specializat in plati electronice. De pe cardul cumparatorului se va retrage o suma corespunzatoare. Clientul poate constata cati bani i-au fost retrasi din cont consultand un extras de cont la banca. In Romania cel mai important furnizor de servicii de plati electronice este GeCad. Pentru a putea plati cu cardul, comerciantul trebuie sa dispuna de un astfel de serviciu.

PayPal

Aceasta modalitate de plata presupune o etapa preliminara. Cel care doreste sa foloseasca serviciile PayPal trebuie sa aiba un cont verificat de catre acestia.

A crea un cont nu presupune decat detinerea unei adrese de mail si a unui card bancar. Clientul isi completeaza datele personale si detaliile cardului pe site-ul PayPal. Verificarea contului se face prin retragerea unei sume mai mici de 2 EUR de catre PayPal de pe cardul celui care doreste sa isi faca cont. Acesta se va duce la banca, va cere un extras de cont si va vedea tranzactia. In detaliile tranzactiei se regaseste un cod de 4 cifre, care va trebui completat pe site-ul PayPal. Astfel cei de la PayPal sunt siguri ca cel care foloseste cardul este chiar titularul acestuia, altfel cei de la banca nu i-ar fi dat extrasul de cont. Dupa completarea codului suma retasa de pe card este restituita.

Din punctul de vedere al cumparatorului, folosirea contului de la PayPal inseamna logare la PayPal si validarea tranzactiei. Practic banii cumparatorului sunt retrasi de catre PayPal, urmand ca vanzatorul sa isi retraga banii din contul pe care il are la PayPal. In momentul de fata atat crearea unui cont PayPal cat si folosirea sa de catre un cumparator sunt gratuite. Companiile care incaseaza bani prin PayPal platesc un comision. In cazul in care cumparatorul se razgandeste, vanzatorul poate sa-i restituie acestuia banii.Contact  |  Termeni legali

VreauCort.ro Copyright © 2009

 Smarty Web Director

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! Cynthia Tested!

Navigare rapida:

Vaude
O descriere succinta a producatorului german, urmata de cateva recomandari.
Hannah
Producatorul din Cehia este bine cunoscut iubitorilor de drumetii montane din Romania. O descriere a firmei si cateva recomandari.
Macpac
Corturi cu garantie pe viata, de la Macpac. Producatorul din Noua Zeelanda realizeaza niste modele pe care le poti lasa mostenire.
intro1