intro2
corturi

Corturi ieftine

Cat de scump trebuie sa fie un cort? Acest lucru depinde de ceea ce iti doresti de la el si de numarul de zile intr-un an in care il vei utiliza. Un model de expeditie de 3 persoane va costa mai mult decat unul montan tot de 3 persoane. Dar, acest lucru nu inseamna ca modelele de expeditie sunt recomandate in toate situatiile. Pentru camping la munte, la pescuit sau la mare un cort spatios de 3 anotimpuri este mult mai indicat, desi mai ieftin decat unul de expeditie.

"Corturi ieftine", aici, se refera la acele corturi care, costa extrem de putin, dar vor crea mai tot timpul surprize neplacute. Acele modele care trebuie puse la uscat dupa o ploaie mai zdravana.

De ce sa iti iei un model nesigur, dar ieftin? Cel mai la indemana raspuns ar fi: pentru ca nu iti permiti altul mai scump. Partial adevarat, insa cortul reprezinta o investitie importanta. O vacanta poate fi transformata intr-un esec de un cort de calitate slaba. Intre un model de 150 ron si unul de 450 ron este o diferenta destul de importanta, dar raportat la alte cheltuieli efectuate in vacanta, diferenta nu pare chiar atat de mare. Mai ales ca doresti sa iti cumperi un produs care sa dureze mai multi ani, nu doar o singura vacanta. Astfel, plusul de bani se imparte la un numar mai mare de ani. Confortul oferit de un model "adevarat" merita banii.

Produse ieftine au impermeabilitatea mica, atat a foliei podelei, cat si a foliei exterioare, astfel ca in timpul unei ploi mai serioase va intra inauntru multa apa. Iar daca ploaia dureaza o perioada mai mare de timp timp, ziua urmatoare pui la uscat, atat cortul cat si o parte din haine. O astfel de intamplare iti poate compromite o zi de vacanta din camping.

Modelele ieftine folosesc bete de fibra de sticla de grosime mica, care au o durata de viata considerabil mai mica decat duraluminiul. Betele se pot rupe usor fie datorita neglijentei in timpul montarii, fie datorita vantului.

In majoritatea hipermarketurilor din Romania exista astfel de produse ieftine de o calitate extrem de scazuta. Exista de asemenea site-uri care comercializeaza astfel de produse. Cumparatorilor nu li se dau detalii cu privire la impermeabilitatea materialului, sau sunt indusi in eroare de expresii de genul "rezistent la apa". Rezistent la apa nu inseamna impermeabil! Dupa cum puteti sa cititi in sectiunea Impermeabilitate, exista mai multe nivele in ceea ce priveste impermeabilitatea unui cort.

Orice cumparator trebuie sa ceara detalii vanzatorului despre caracteristicile cortului. Un ghid cu recomandari se gaseste in sectiunea Ghid cumparare - pe scurt. Aici veti gasi o serie de informatii pe care sa le cereti de la magazin, in cazul in care acestea nu apar specificate clar pe produsul pe care doriti sa-l cumparati.

Corturile de vanzare, indiferent de locul de unde sunt achizitionate, din magazin sau de pe net, respecta, in general, regula: pe termen lung investitia intr-un model ieftin este o paguba.Contact  |  Termeni legali

VreauCort.ro Copyright 2009

 Smarty Web Director

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! Cynthia Tested!

Navigare rapida:

Corturi Vaude
O descriere succinta a producatorului german, urmata de cateva recomandari.
Ghid rapid de cumparare
Ce cort sa cumperi? Aici gasesti tot ceea ce trebuie sa stii, prezentat pe scurt. Informatii utile pentru toti cumparatorii.
Caracteristici
Exista multe corturi de vanzare, dar nu toate sunt de calitate. Fie ca este pentru camping, munte, litoral, in gradina sau la pescuit, trebuie sa te informezi despre caracterisiticile lor si vei alege un model bun.
intro1