intro2
corturi

Corturi de familie

Subiectul corturilor de familie poate fi controversat, si nu fara o motivatie reala. In fond, un cumparator trebuie sa puna in balanta necesitatea unui produs extrem de voluminos si de greu, avand 2 sau 3 camere, cu 2 sau 3 corturi mai mici si mai versatile.

In cazul unui model care cantareste 15 kg, transportul acestuia pana la locul de campare (fie ca este in camping, la munte sau pe litoral) se face, de obicei, numai cu masina. Folosirea acestuia in drumetii fiind aproape imposibila. 2 sau 3 modele mai mici permit utilizarea acestora in mai multe ocazii. Poti merge cu un grup numeros, si atunci le vei lua pe toate, sau poti merge doar cu prietena/prietenul si atunci nu vei lua decat unul singur.

O alta problema se refera la stabilitatea acestuia. Dimensiunile mari si forma extrem de putin aerodinamica il fac sa aiba o stabilitate redusa. Holul inalt si destul de larg ii creeaza o forma putin rezistenta la vant. Mai mult, lungimea mare a betelor, obliga producatorii sa evite folosirea betelor din duraluminiu, datorita cresterii pretului. Fibra de sticla sau Durawrap sunt materialele folosite pentru constructia betelor. Totusi, unii producatori utilizeaza betele de duraluminiu.

Din punct de vedere al pretului, un model de familie de 9 pesoane poate fi mai ieftin decat 3 a cate 3 persoane, cu diminuarile de calitate prezentate anterior. Spatiul din camere poate fi mai mic decat cel dintr-un cort de 3 persoane.

Astfel, modele de familie nu se recomanda decat daca cei care le vor folosi doresc sa se deplaseze cu masina pana la locatia de campare.

Totusi pentru cei care doresc sa isi cumpere un astfel de cort, facem cateva recomandari.

Folia exterioara trebuie sa fie din poliester, cu o impermeabilitate minima de 3000 mm coloana de apa. Folia podelei tot din poliester, cu minim 5000 mm impermeabilitatea la coloana de apa. Betele din duraluminiu sau Durawrap, cu minim 3 noduri (intersectii), pentru a asigura atat o stabilitate ridicata, cat si o durata de viata mai mare decat fibra de sticla.

Compartimentarea trebuie sa asigure numarul necesar de camere, nu doar numarul necesar de ocupanti. Astfel, daca vei merge impreuna cu alte 2 familii, ar trebui sa aiba 3 camere, una pentru fiecare familie.

De asemenea se recomanda culori deschise. Modul de montare trebuie cunoscut inaintea plecarii in vacanta. Aceste modele se monteaza intr-un timp considerabil, uneori intre 45 - 60 min. Este necesara existenta manualului de instalare in momentul ridicarii cortului. Fiecare producator a gandit indepentent modul in care se ansambleaza componentele.Contact  |  Termeni legali

VreauCort.ro Copyright 2009

 Smarty Web Director

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! Cynthia Tested!

Navigare rapida:

Ghid rapid de cumparare
Ce cort sa cumperi? Aici gasesti tot ceea ce trebuie sa stii, prezentat pe scurt. Informatii utile pentru toti cumparatorii.
Corturi montane vs corturi de expeditie.
Comparatie intre modelele montane si cele de expeditie
intro1